Hizmetlerimiz

Karadeniz’de yıl boyunca mevsime ve hava koşullarına bağlı olarak çeşitli balık türleri yakalanmakta ve Türk somonu yetiştiriciliği yapılmaktadır. Müşterilerine avcılık ve kültür balığı işleme, şoklama, depolama ve altyapı hizmetlerinin kullanımı için uygun fiyatlı hizmetler sunan SEANOP; aşağıdaki  balık yakalama, yetiştirme ve işleme zaman dilimine göre faaliyet gösterecektir:

balık-fletolama

Hizmetlerimiz

01

İşleme Bölümü

Bu bölüm, avcılık ve kültür balıkçılığı olarak 2 farklı hat olmak üzere planlanmıştır ve her iki hattan gelen balıkların girişinin yapıldığı, sınıflandırıldığı, temizlendiği, filetosunun çıkarıldığı, dondurulduğu alandır.

Hizmetlerimiz

02

Bu odalar, işleme öncesinde balıkların tazeliğini korumak, bozulmasını önlemek ve hijyenik koşullarda işlenmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu hat her balık türü için ilk adımdır.

ŞOK-ODASI
somon-yıkama

Hizmetlerimiz

03

Balık Kabulü, Sınıflandırma, Temizleme, Kafa Kesme, Fileto Çıkarma

Her türlü avcılık ve kültür balıklarının işlenmesine uygun tasarımda, biri hamsi, palamut gibi avcılık balıkları, diğeri somon ve çipura, levrek gibi kültür balıkları için olmak üzere avcılık ve yetiştiricilik olarak tasarlanmış iki ayrı işleme hattı bulunmaktadır. Bu hatlarda balıklar ayıklanmakta, kafaları kesilmekte, temizlenmekte ve fileto haline getirilmektedir.

Hizmetlerimiz

04

Boylama

Bu bölüm hem avcılık hem de kültür balıkçılığı için kritik bir rol oynar.

somon-giriş
map-paketleme

Hizmetlerimiz

05

Vakum Paketleme Ünitesi

İşlenmiş balıkların tüketiciye ulaşmadan önce uygun şekilde paketlenmesini sağlamak amacıyla kullanılır. Bu hat üzerinde balıklar, son tüketiciye ulaştırmak için paketlenmektedir.

Hizmetlerimiz

04

Dondurma Bölümü

Balıkların hızlı bir şekilde (- 40 0C) dondurulmasını sağlar, tazeliğini ve kalitesini korur ve ürünleri mikrobiyolojik bozulmalara karşı korunmasını ve uzun süre saklanabilmesini mümkün kılar.

yaprak-buz-mak
hizmetler-02-896x1024

Hizmetlerimiz

05

Soğuk Hava Depoları

Temizlenen, fileto edilen ve paketlenen balıkların uygun koşullarda muhafaza edilmesini sağlar. Balıkların bozulmasını önleyen ve tazeliğini koruyan soğuk hava depoları taze soğutma (0°C ila 4°C) ve dondurulmuş muhafaza ( -18 °C ve altı) odalarını içerir.

Kapasitemiz

Rakamlarla Seanop

Makine ve ekipmanların kurulumu ve testlerin tamamlanmasının ardından faaliyete geçen tesis, Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmuş olup, 20.081,50 m2 arsa üzerinde, toplam 10.040 m2 kapalı alana sahiptir.

0

TON / YIL

SOMON İŞLEME
KAPASİTESİ

0

TON / GÜN

ŞOKLAMA
KAPASİTESİ

0

TON / YIL

DEPOLAMA
KAPASİTESİ

0

KAPALI ALAN

ÜRETİM, ŞOKLAMA
VE DEPOLAMA ALANI

Go to top